Вінниччина долучилась до обговорення проекту Концепції розвитку педагогічної освіти

Концепція розвитку педагогічної освіти – саме така тема експертної зустрічі, яка відбулася сьогодні, 30 березня. Нагадаємо, що щотижневі експертні зустрічі, ініційовані Урядом, присвячені обговоренню законопроектів, концепцій, цільових програм за участю представників органів влади, громадських організацій, експертів та журналістів в онлайн- режимі студій КМУ та шести областей, в тому числі і Вінницької. 

З вінницької студії озвучила пропозиції до даної Концепції заступник директора департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олена Чорна. За її словами, нагальною сьогодні є потреба підготовки учителів суміжних спеціальностей. «Вінницька область має 80% шкіл у сільській місцевості, тому для забезпечення повного педагогічного навантаження вчителя є необхідність на законних підставах викладати кілька предметів одному вчителю», - відмітила Олена Чорна. Також посадовець наголосила на необхідності покращення співпраці з вищими педагогічними закладами. «Їх студенти – майбутні вчителі, мають більше часу проводити в школах, аби ділитися креативними сучасними методами навчання», - підкреслила Олена Чорна. Також вона запропонувала включити в Концепцію обов’язковий пункт підвищення кваліфікації працівників педагогічних коледжів. 

Свої доповнення також озвучили експерти студії: доктор сільськогосподарських наук Олександр Мудрак та доктор педагогічних наук Надія Василенко.

Підсумовуючи зустріч представник студії Будинку Уряду, директор Департаменту вищої освіти МОН України Олег Шаров подякував всім за активу участь у обговоренні проекту Концепції, запевнив, що всі пропозиції, отримані від областей будуть враховані та підкреслив: «Наше головне завдання, як забезпечити українську школу таким педагогом, який буде сучасний, адекватний і сприятиме розвитку шкільної освіти».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”