Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства

Відбулась прес-конференцію, присвячена офіційному старту проекту «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства». Проект реалізовуватиметься протягом 2017-2018 років за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду та Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Прес-конференція відбулася 11 квітня 2017 року о 14:00 за адресою м. Вінниця, вул. Соборна, 85, 2 поверх, конференц зала.

Аплікантом проекту є Громадська організація «Єврорегіон «Дністер». Українські партнери: Вінницький обласний осередок Міжнародної ГО «Україна-Польща- Німеччина», ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини». Партнери в Республіці Молдова: Публічна асоціація «Єврорегіон «Дністер» та Сорокська районна рада. Партнери в країнах Вишеградської четвірки: Великопольский центр освіти і курсів самоврядування - WOKiSS (Польща), Інститут стабільності та розвитку – ISD (Чехія), Фундація «Майстерня сільського розвитку» (Угорщина), Карпатський Єврорегіон Словаччини (Словаччина).

Проект передбачає проведення циклу тренінгів для 28 громад Вінницької області та Республіки Молдова, розробку комплексних стратегій розвитку для 14 пілотних громад, а також створення посібника Методичних рекомендацій щодо розробки стратегій розвитку громад.

Для цього у рамках проекту заплановані два 5-ти денні тренінги та 2 ворк-шопи для 56 учасників проекту, а саме по 2 представники органу місцевого самоврядування та громадськості від 28 громад України та Молдови. Навчання стосуватимуться питань стратегічного планування та управління територіальними громадами. За підсумками навчань представники 14 громад візьмуть участь у навчальному візиті до країн Вишеградської четвірки. По завершенню навчального компоненту проекту учасники протягом 5 місяців здійснюватимуть розробку 14 стратегій розвитку громад за експертного супроводу в рамках проекту. Завершенням проекту стане проведення Міжнародної конференції за участі всіх партнерів, яка запланована на лютий 2018 року.

Більш детально з перебігом реалізації проекту можна ознайомитись на офіційному сайті проекту www.v4foreapgg.weebly.com та на сайтах партнерів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”