Право на державну службу


16 травня 2019 року в КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» відбувся комунікативний захід «Право на державну службу», організований Міжрегіональним управлінням Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях та кафедрою управління та адміністрування. 


Взяли участь в комунікативному заході заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Андрій Заболотний, начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Костянтин Герасимюк та директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна. 


На початку зустрічі учасників привітав ректор Комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти», професор, доктор історичних наук Степан Дровозюк: «Державна служба в Україні сьогодні має вирішальне значення для побудови європейської, демократичної, правової держави. Саме державна служба є тим механізмом, який має забезпечити реалізацію теоретичних засад, з точки зору права. Сьогоднішній захід має на меті обговорення змісту державної служби, її значення для розбудови української держави і питання підготовки державних службовців». 


Також, привітав зі святом вишиванки та звернувся до присутніх Ігор Івасюк, підкресливши, що сьогоднішній день є святом української ідентичності: «Варто відзначити, що в державному управлінні і не тільки, протягом останніх 20-25 років традиції підготовки професійних кадрів втрачено. Таким чином немає належно підготовленого кадрового резерву, особливо що стосується фахової підготовки керівників. Переконаний, що необхідно давати можливість реалізовувати себе, в першу чергу, молоді, адже саме за молоддю майбутнє, вона у нас дуже талановита і нам є чим пишатись». 


Щодо особливостей законодавства про державну службу розповів Андрій Заболотний, який підкреслив, що право на державну службу закріплено в основному законі держави – Конституції України ще з 1996 року, де визначено, що кожен громадянин має право на участь в управлінні державними справами. 


В свою чергу Наталя Заболотна розповіла про свою історію успіху на державній службі наголосивши, що, в першу чергу, це велика відповідальність, а також прагнення у своїй роботі досягати реальних позитивних змін та покращувати якість життя людей. 


Про суть роботи державного службовця розповів Костянтин Герасимюк, який виступив із презентацією щодо міфів та правди щодо державної служби. Зокрема, посадовець зауважив, що державна служба є відкрита для всіх, а вступ на держслужбу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду за результатами конкурсу, про який оголошується заздалегідь на єдиному порталі вакансій держслужби НАДС, офіційному веб-сайті НАДС та офіційному веб-сайті державного органу, в якому проводиться конкурс. 


Наталія Заводнюк - головний спеціаліст Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях розповіла та показала як знайти інформацію про стажування в органах державної влади.


На завершення комунікативного заходу Надія Василенко завідувач кафедри управління та адміністрування подякувала всім учасникам та запросила всіх до колективного фото.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”