Світла пам'ять нашому другу, колезі

20 серпня2015 року пішла з життя наша колега, поетеса Таїсія Корнецька.

Таїсія Григорівна Корнецька народилася ЗО березня 1944року в селі Лип'янка на Черкащині. Закінчила філологічний факультет Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. Довгий час працювала у нашому Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.
Легко і просто, без фальші звучав її голос - так народжуються пісні. Творчість Таїсії Корнецької - митця безкомпромісного й сміливого, ліричного і драматичного, громадянсько активного - варта поваги та пам'яті.
Вона змогла довести, що час - лише суддя, а творчість, наповнена правдою та совістю, перетворює час у вічність.
її вірші ваблять до себе поетичними рядками, в яких звучать не відчай та безнадія, а гостре жадання краси, досконалості, затишку, людяності, бажання розтопити байдужу свідомість, достукатись до розуму, розбудити людську гідність та приспані почуття.
Друкувалась в українських періодичних виданнях.
Є автором вісьми поетичних збірок: "З правічних криниць", "Вересневі дзвони", "Роздоріжжя", "Ключі до храмів наших душ", "Біла троянда на чорнім роялі", "Не все прощається любов'ю", "На крутих поворотах життя", «Там, де одцвітають мальви».її поезія - це плач і сміх, зойк і іронія, страждання і переможна радість.
Для всіх нас честь знати такого вчителя, колегу, друга, що завжди був поряд і в думках, і в діях. Вона для нас залишиться взірцем чесності та професійності.
Світла пам'ять нашому другу, колезі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”