И. Коберник: аттестационные будни учителей

У мене є мрія. Атестаційні будні для вчителів. І тим, хто добре пройде атестацію чи сертифікацію — слава, пошана, вища зарплата.
Це реально, було б бажання, приклад поліції це демонструє. Вчителів в Україні приблизно стільки ж як міліціонерів. Двічі я була в комісії з відбору директорів шкіл і завідуючих садків Києва. Якщо міліціонери на запитання «нащо реформа поліції і чому ви хочете працювати», непристойно часто відповідають «мені дадуть нову форму і бензин, і люди нас тепер поважатимуть», то 60% претендентів на посади керівників шкіл і садочків казали, цитую, що хочуть працювати «заради гуманізації і демократизації освіти» (так і не спитала, звідки цей штамп).
А 80% на запитання чого вам найбільше не вистачає відповідали «мультимедійних дошок». На запитання «як ви вирішуватиме матеріальні проблеми школи, 90%!!! впевнено казали, що «налагодять співпрацю з батьками»... Коли ми з Olena Bondarenko не витримували і нагадували, що середня освіта має фінансуватися державою, вони щиро дивувалися…
Детальніше:  http://ru.osvita.ua/blogs/49944/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”