Без звернень батьків зміни у молодшій школі не почнуться, – заступник міністра

«Вчитель, який не хоче змін, може не проводити їх, і ми можемо про це навіть не знати»
У студії Громадського Радіо заступник Міністра освіти Павло Хобзей розповідає про те, як суспільство сприймає зміни у школі.
Анастасія Багаліка: Пройшло уже майже півтора місяці від старту учбового року. Перед першим вереснем зміни до молодшої школи були однією із найбільш обговорюваних тем. Всі дуже чекали що ж буде,тому, говоримо про те, що зараз є.
Павло Хобзей: Те, що є ми можемо насамперед питати у батьків і частково у вчителів. Справа в тому, що коли ми робили ці зміни, і коли вони торкнулися першого та другого класу, певних змін у програмах, і щодо ставлення та оцінювання, — ця інформація пройшла. Але ми були свідомі як Міністерство, що все визначає вчитель. Вчитель закриває двері в класі, і він проводить урок так як він проводить. Тобто підручники у нас не змінилися і вчитель, який не хоче змін, він їх може не про водити і ми можемо про це навіть не знати, якщо нам про це не сигналізують.
Ті відгуки, які ми маємо, в більшості  від вчителів та шкіл, які вже давно так працювали і від нових, які були прихильниками, вони дуже радо зустріли ці зміни. Тому, зміна залежать від директора, заступника директора, які впливають на вчителів щоденно у школі і можуть бачити, чи ті зміни є у класі, чи їх немає.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”