В МОН обіцяють скоротити паперообіг у школах

Міністерство освіти і науки планує скоротити кількість листів, що надсилаються школам та місцевим органам управління освітою. Про це йдеться у роз'ясненні відомства щодо опитування школярів на тему "Медіаграмотність, демократичні цінності та громадська активність школярів", яке викликало резонанс у суспільстві.
У Міністерстві освіти наголошують, що скорочення кількості листів до управлінь освіти та навчальних закладів відбуватиметься в рамках проекту "Діти та папери: як досягти балансу в школі?", який спрямований на системну дебюрократизацію освітнього процесу.
Зокрема, після підбиття підсумків проекту, планується повністю змінити логіку спілкування між місцевими департаментами та МОН, що дасть змогу значно зменшити паперообіг в системі освіти.
Коментуючи ситуацію з скандальним опитуванням школярів, міністр освіти і науки зазначила, що посадовець МОН, не розібравшись в деталях, продублював лист, що МОН розсилало ще минулого року.
"Це реальна проблема, враховуючи, що це вже третій технічний прорахунок за останні півтора місяці. Вже очевидно, що це питання треба вирішувати на іншому - системному рівні. Не лише в школі, а й у міністерстві забагато паперів. Увага розпилюється, а якість роботи падає. Зараз ми працюємо над дебюрократизацією у сфері освіти - будемо повністю змінювати логіку спілкування з місцевими органами влади, школами тощо. Це точно піде на користь усім", - зазначила Лілія Гриневич.
Як відомо, зараз триває другий етап проекту "Діти та папери: як досягти балансу в школі?", після його завершення МОН планує узагальнити його результати та запропонувати зміни, що мають дебюрократизувати освітній процес.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”