Вчіть дітей щастя, а не досконалості

Звичайно, ми всі хочемо кращого для наших дітей, але ми також повинні мати на увазі, що досконалість не означає щастя. А це так важливо для дітей - бути щасливими.

Багато батьків помилково сприймають вищу освіту та досконалість як вимоги, необхідні для щастя. Виховати дитину – це не тільки віддати її до найкращої школи, вчити її вільній розмові трьома мовами і зробити її схожою на маленьку ляльку у вітрині.
Багато досліджень сьогодні стверджують, що батьки, які встановлюють високі очікування для своїх дітей, врешті-решт спричиняють для них серйозні недоліки.
Вони, швидше за все, досягнуть зрілого віку, думаючи, що недостатньо гарні, що вони ніколи не будуть в змозі виправдати очікування своїх батьків.
Ці думки можна підсумувати простим співвідношенням: намагання виховати ідеальних дітей приводить до пригнічення. Поважайте їхню індивідуальність, дайте їм висловлювати їхні думки і турбуйтеся тільки про те, щоб вони були щасливі.
Ось як ми живимо їхні серця, для того щоб вони могли вирости та стати вільнодумними, здоровими дорослими людьми з повним життям. Замислимося над цим.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”