Правила нарахування балів за завдання ЗНО

Наказом Українського центру оцінювання якості освіти №156 від 15 вересня 2016 року затверджено Схеми нарахування балів за виконання завдань сертифікаційних робітзовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.
Згідно з документом, при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти працюватимуть з 9 типами завдань, що оцінюватимуться наступним чином.
1. Завдання з вибором однієї правильної відповіді
Такі завдання складаються з основи (умови завдання) та чотирьох або п’яти варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник ЗНО вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А.
1 бал буде зарахований, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.
Завдання з вибором однієї правильної відповіді використовуються у тестах ЗНО з української мови і літератури, історії України, російської мови, іноземних мов (англійської, німецької, французької, іспанської), математики, фізики, біології, хімії, географії.
2. Завдання на встановлення відповідності («логічні пари»)
Ці завдання складаються з основи та двох стовпчиків інформації, позначених цифрами (ліворуч) і буквами  (праворуч). Виконання завдання передбачає встановлення відповідності (утворення «логічних пар») між інформацією, позначеною цифрами та буквами. Завдання вважається виконаним, якщо учасник ЗНО зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей А.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”