Літературна зустріч “Кава з лавандою”

 27 травня “Сучасний Формат” провів літературну зустріч “Кава з лавандою”, що започатковувала серію інтеграційних заходів для внутрішньо переміщених осіб і мешканців Житомира.

“Сьогоднішні “Змістовні посиденьки” відбуваються в рамках проєкту “Голоси громад в умовах війни” за підтримки Національного фонду сприяння демократії”, – розповіла виконавча директорка НУО “Сучасний Формат” Жанна Соловйова. Вона представила авторку книги “Лавандова кава” Ольгу Бортнікову, яка презентувала свою творчість і розповіла про книгу.

Лавандова кава – це історія про любов і нелюбов. Про знецінення і повернення віри в себе. Перемагаючи саму себе, свої страхи та всі випробування, які зустрічаються на її шляху, головна героїня книги розвиває свій творчий потенціал, будує кар’єру і рішуче прямує до втілення мрій. І сили для цього вона черпає у творчості й ароматі своїх улюблених квітів лаванди.

У залі цього дня зустрілися люди, котрі змушені були через війну залишити свої домівки та шукати відносно безпечне місце проживання, та мешканці Житомира. За філіжанкою кави спілкувалися про творчість у часи війни. Вона, з одного боку, відображає буремні реалії життя, а з іншого, допомагає відволіктися, додає сил долати поневіряння і горе. Говорили про терапію мистецтвом, а також про мрії, занурившись у лавандову атмосферу. Читали прозу і вірші, налаштовуючись на мажорне завершення тижня.

Присутні гості зазначали, що дуже скучили за такими зустрічами, за цікавим і плідним спілкуванням, що збагачує і надихає. Пані Неля, яка через війну переїхала до Житомира з Донецька, поділилася, що рада була побувати на такому вечорі.

“Мрії – коли вони світлі і добрі, неодмінно повинні втілюватися в життя. Щиро бажаю, щоб мрії кожного з Вас здійснилися. І особливо мрія, яка у нас одна на всіх, – про перемогу та мир! – побажала Ольга Бортнікова, дякуючи “Сучасному Формату” за організований творчий вечір та усім учасникам і учасницям – за активну участь і тепле спілкування.

image.png

З повагою, Петро Кухарчук

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”