МАГІСТЕРСЬКИЙ ТЕСТ НАВЧАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ (МТНК)

 Для вступу у 2022 році на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти за спеціальностями галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право») необхідно буде пройти магістерський тест навчальної компетентності (МТНК).

Зміст МТНК визначено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності.

Тест складатиметься з двох частин: вербально-комунікативного і логіко-аналітичного компонентів. Усього буде 33 завдання, з-поміж яких:

  • 10 завдань на заповнення пропусків у мікротексті (буде запропоновано доповнити речення в мікротексті словосполученнями / словами з наведених варіантів);
  • 23 завдання з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів.

На виконання тесту відведено 75 хвилин.

Завдання МТНК буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів. Тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді та по 1 тестовому балу за кожний правильно заповнений пропуск у мікротексті. Отже, за виконання завдань МТНК можна отримати від  0 до 33 балів. Для конкурсного відбору будуть використовувати результати, переведені у шкалу 100–200 балів.

Робоча група  із підготовлення МТНК при Міністерстві освіти і науки України розробила демонстраційний варіант цього тесту.  Завдяки фахівцям Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, майбутні  магістри можуть потренуватися виконувати завдання МТНК  у спеціальному онлайн-середовищі. Зауважте, що інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному МТНК, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту. Також можна завантажити файл із демонстраційним варіантом МТНК, виконати завдання і звірити свої відповіді з правильними.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”