24.11.2022 Всеукраїнська науково-практична конференція «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти»

Кафедра управління та адміністрування КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" спільно з кафедрою менеджменту і методології освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.


Постійне підвищення якості освіти та педагогічної діяльності – наша головна мета. Досягнути її можливо лише спільними зусиллями у партнерській взаємодії.

24 листопада 2022 року, відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО, на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet у режимі онлайн було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти» на базі кафедри менеджменту і методології освіти.

Мета конференції – висвітлити актуальні теоретичні та практичні питання, які пов’язані з використанням технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти та визначити шляхи їх вирішення; об'єднати зусилля науковців і практиків щодо вдосконалення системи управління закладами освіти.

У роботі конференції взяли участь науковці та освітяни-практики із Тернопільської, Київської, Запорізької, Харківської, Вінницької, Житомирської, Чернівецької, Рівненської, Дніпропетровської, Волинської, Луганської, Полтавської, Одеської та Сумської областей. На адресу оргкомітету тези доповідей надіслали 7 докторів наук і понад 45 кандидатів наук, керівники установ та закладів освіти, старші викладачі й методисти, аспіранти, магістранти, практичні психологи, вчителі.

Пленарне засідання конференції відкрив вітальними словами Петровський О. М., директор Тернопільського ОКІППО, кандидат історичних наук, доцент, який зосередив увагу на нових викликах діяльності Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти в умовах воєнного стану та побажав присутнім плідної роботи. Моравська Н. С., начальник управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області наголосила на вагомості співпраці та висвітлила питання розбудови системи забезпечення якості освіти в умовах реформування галузі, а також використання інформаційно-аналітичної системи EvaluEd як цифрової технології управління і оцінювання освітніх та управлінських процесів, інструменту розбудови системи якості освіти і освітньої діяльності закладу освіти.

Із доповідями виступили: Ребуха Лілія Зіновіївна, завідувач кафедри  освітології і педагогіки Західноукраїнського національного університету, доктор педагогічних наук, професор окреслила теоретичні основи професійної підготовки фахівців з управління закладами освіти. Відзначила, що професійна підготовка фахівців в системі другої вищої освіти має спрямовуватися на формування фахових компетентностей. Матвійчук Оксана Євгенівна, доцент кафедри освітнього лідерства Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук висвітлила питання інформаційного супроводу професійного зростання керівників закладів загальної середньої освіти. Вітенко Ігор Михайлович, заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ТОКІППО, кандидат географічних наук проаналізував організаційно-управлінські аспекти впровадження STEM-освіти в закладах загальної середньої освіти. Жук Михайло Васильович, доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, кандидат філософських наук, доцент акцентував увагу на оптимізації управління закладом освіти в умовах сучасних викликів. Городецька Оксана Володимирівна, доцент кафедри менеджменту і методології освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук представила учасникам ефективні форми й моделі дистанційного та змішаного навчання.

За підсумками роботи конференції буде видано збірник тез.

Конференція відбулася за складних умов відсутності електроенергії, тому щиро дякуємо всім учасникам за розуміння, спільну роботу та сподіваємося на плідну й активну співпрацю в майбутньому!


https://kafmimos.blogspot.com/2022/11/blog-post_25.html#more

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”