Наші випускники




На сторінці ПП "Редакція газети "Вісник Козятинщини"

"Про це пише районка"

У ПОСТІЙНОМУ ПОШУКУ КРАЩОЇ СЕБЕ
Три дипломи, три вищих освіти. Останній диплом (червоний!) козятинчанка Ольга Чайковська присвятила своєму батькові. На жаль, посмертно — відомий медик-тероборонівець Євген Гижа помер 23 березня 2022 року на блокпосту у с. Махнівка від зупинки серця.

За двома першими дипломами Ольга Чайковська — педагог, вчитель англійської та польської мови. Фах здобувала у Житомирському державному університеті імені Івана Франка, Вінницькому державному педагогічному університеті, де навчалася на бюджетній основі, та Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Диплом за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування"отримала днями, закінчивши навчання у КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти".

Все своє життя спрямовує на самоосвіту, роботу над собою, щоб бути, як каже, кращою версією себе. І на цьому не думає зупинятися.

ОЛЬГА Чайковська народилася і виросла в Козятині. Навчалася в школі № 1 та №4 міста Козятина, яку закінчила із золотою медаллю. З 2015 року працює вчителем. В Опорному закладі "Ліцей Козятинської міської ради викладає англійську і польську мови. Має призові місця в обласних конкурсах.

Любить подорожувати. Захоплюється психологією, східними танцями. Є активною учасницею психологічних тренінгів. Влітку минулого року брала участь в культурному обміні молоді "Еразмус" у Німеччині.
 
— Мене завжди цікавили екологічні питання. А проект мав екологічне спрямування. Подала заявку, пройшла співбесіду і стала його учасницею, — розповідає Ольга. — Молодь з України, Естонії, Грузії, Вірменії, Греції, Німеччини обмінювалися досвідом щодо екологічних проблем, які є у світі та в різних країнах. Проект сподобався тим, що це не було лише навчання. Завдання відбувалися в ігровій формі, були екскурсії, розминки. Сподобався формат воркшопу, коли ми могли й отримати знання, й одразу їх застосувати на практиці для закріплення певних навичок. Особливістю проекту для мене стало те, що можна було і познайомитися з людьми з різних країн, дізнатися їх культуру, і потренуватися у спілкуванні англійською мовою, адже всі учасники розмовляли лише англійською.
ОСТАННІЙ диплом (червоний!) пані Ольга отримала кілька днів тому. І присвятила його своєму батькові, який завжди, як стверджує, бачив її у ролі управлінця. На жаль, посмертно, адже відомий медик Євген Гижа, боєць Козятинського батальйону тероборони помер 23 березня 2022 року на блокпосту у с. Махнівка від зупинки серця і вже майже рік споглядає на містян разом із загиблими Героями із Дошки пошани.

Не радітиме успіху доньки і мати Ольги — Наталія Чайковська. Жінка померла внаслідок смертельної аварії, яка сталася у Махнівці 15 грудня 2015 року. Про дану аварію тоді говорила вся Україна. В результаті зіткнення рейсового автобуса "Козятин-Вінниця" із трактором-тягачем, що перевозив електроопори, загинуло 2 козятинчан, сімох пасажирів госпіталізували із травмами. Серед важкотравмованих опинилася і Наталія Чайковська. Жінці електрична опора врізалася в голову. В результаті важкої травми вона два роки була в комі. Лікування, операції не дали належного результату — і 7 серпня 2017 року Наталія померла.
 
ДИВОМ тоді залишилася неушкодженою сама Ольга, яка їхала в тому ж автобусі, і була поряд із матір’ю. З того часу вона цінує кожну мить свого життя і намагається наповнювати його щоразу новими знаннями та враженнями, емоціями. Зупинятися на досягнутому не має наміру. І далі хоче розвиватися, подорожувати. Планує навчатися в Польщі. І має мрію — в майбутньому відкрити свою власну школу. Тому, як стверджує, управлінська освіта якраз у цьому і знадобиться.
Бажаємо юному завзятому і наполегливому педагогу та управлінцю успіхів у здійсненні мрій та задумів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”