Проект "Розвиток спроможності громад - досвід Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства"

У Вінниці відбувся семінар проекту "Розвиток спроможності громад - досвід Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства". Проект "Розвиток спроможності громад - досвід Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства" реалізується за підтримки Міцжнародного Вишеградського Фонду.
- досвід реформ країн Європи: можливості застосування в Україні;
- місцеве самоврядування: підзвітне, підзвітне;
- ефективне партнерство громада-влада-освіта;
- роль медіа у становленні територіальних громад;
- механізми участі громадськості в процесі прийняття рішень – важлива форма взаємодії з членами територіальної громади.
Цікавою і корисною була сесія, що стосується об''єднання територіальних громад, котру провів Андрій Кавунець. Своїм коментарем поділилася учасниця семінару, завідувач кафедрою управління та адміністрування Вінницької академії неперервної освіти Людмила Юрчук": «До Закону України "Про добровільне об''єднання територіальних громад" відношення різне.  Але враховуючи реалії та можливості часу є потреба його знати і виконувати. Простим громадянам як і представникам базового рівня зрозуміти й прийняти складно. До всього ускладнились сприйняття пов''язані з процесами децентралізації влади, оптимізацією освітньої мережі регіональної системи освіти, визначенням опорних шкіл і нових обрисів освітніх округів відповідно до меж об''єднанних територіальних громад.

Хочу зазначити, що матеріали методичного посібника А.Кавунця та В.Дороха заслуговують на увагу ат поширення, бо мають 100 відсоткове практичне застосування. Авторам вдалось відслідкувати постійні зміни та доповнення до Закону, вимоги важкої та доволі заплутаної процедури процесу об''єднання. На прикладі Хмільницького району Вінницької області запропоновані покрокові дії влади і громади". Жвавий інтерес викликало обговорення Закону про добровільне об"єднання територіальних громад. Слухачі Академії, кафедра управління та адміністрування щиро дякують Андрію Володимировичу за професійну роботу. Лише разом ми зможемо зробити наші громади успішними!»


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”