12 років навчання – це не примха, а необхідність

Про нові хрестоматії, реорганізацію системи шкіл під потреби Нової української школи, оновлення програм та новий проект “Діти і папери: як досягти балансу у школі”  розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Львівщини в рамках Форуму видавців у Львові.
Зокрема, вона зазначила, що  зміни, закладені в концепцію Нової української школи, вже відображені в Законі “Про освіту”. На думку окремих парламентарів, цей закон потребує завеликих бюджетних витрат. Однак Лілія Гриневич переконана, “що без інвестицій реформ не буває”.
Сьогодні українська школа зіткнулася з проблемою, з якою стикаються школи по всьому світу – з кризою знаннєвої школи. Вирішуючи проблеми сьогодення, ми повинні йти вперед і закладати основи школи, яка працюватиме на майбутнє, на дитину, яка буде успішною у 21 столітті, яка буде конкурентоспроможною”, – наголосила Лілія Гриневич.
Міністр також пояснила формулу  Нової української школи, а також розказала, як змінюватиметься мережа шкіл після того, як реформа набере чинності.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”