Міносвіти ініціює мораторій на перевірки шкіл

До кінця навчального року місцеві органи влади мають припинити перевірки навчальних закладів


Міністерство освіти і науки звернулося до органів влади на місцях з проханням накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року. Про це повідомляється у листі освітнього відомства щодо зменшення кількості перевірок навчальних закладів.

Відповідну ініціативу у міністерстві пояснюють зверненнями освітянських громадських організацій з приводу численних перевірок навчальних закладів, які здійснюються місцевими органами управління освітою, особливо під час завершення та на початку навчального року.
Також у відомстві наголошують, що керівники навчальних закладів таку значну кількість перевірок вважають однією з найбільших проблем сучасної школи.
«Численні комісії та зростання кількості звітних матеріалів відволікають працівників від виконання основних обов’язків, що негативно впливає на роботу педагогічних колективів», - зазначають в освітньому відомстві.
«У зв’язку з цим просимо накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року, окрім випадків, пов’язаних із загрозою життю та здоров’ю дітей», - йдеться у листі Міністерства освіти і науки до органів влади на місцях.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”