II ФОРУМ НОВОЇ ОСВІТИ. Коли дорослі і діти говорять на рівних

З 5 до 9 квітня 2017 року в Мистецькому Арсеналі у рамках інтерактивного освітнього фестивалю «Арсенал Ідей» відбудеться ІІ Форум нової освіти, до участі в якому запрошуються школярі 8–11 класів.
Мета форуму – створити майданчик для спілкування учнів з експертами, щоб почути думки молоді, з’ясувати їхні інтелектуальні, емоційні потреби та пропозиції щодо методів і форм викладання, а також спільно з представниками експертного середовища обговорити нові можливості, які існують у шкільній та позашкільній освіті та можуть використовуватися вже нині.
Програма Форуму складається з днів-секцій:
• «Наука»;
• «Мистецтво»;
• «Філософія».
Участь у ІІ Форумі нової освіти передбачає три етапи:
І етап – «Інтерактивна міждисциплінарна програма в музеї» – екскурсія до Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (6 березня – учасники секції «Наука», 7 березня – секції «Філософія» та 13 березня – секції «Мистецтво». Початок усіх екскурсій о 15:00, орієнтовний час перебування у музеї – 2 години).
ІІ етап – написання есею після відвідин музею. Учасникам пропонується відрефлексувати здобутий досвід позашкільного уроку у форматі есею «Як я відвідав/відвідала музей та що я хочу відчути там наступного разу» (обсяг — 1 сторінка А 4, 12 кегль; термін написання – 7 днів).
ІІІ етап – безпосередня участь в одній із трьох попередньо обраних секцій упродовж одного дня (з 11:00 до 16:00). Дати роботи секцій уточнюються.
Відбудеться знайомство з експертами й активне обговорення свого бачення та пропозицій щодо викладання у шкільній та позашкільній освіті, а також здобутого досвіду під час міждисциплінарного уроку в Музеї Ханенків.
За результатами форуму планується публікація двомовного каталогу (українською та англійською мовами), фрагментів есе «Як я відвідав/відвідала музей та що я хочу відчути там наступного разу» й основних тез експертів та учнів, висловлених під час роботи секцій. Вони можуть бути підґрунтям для подальших розробок у сфері позашкільної освіти, зокрема, під час моделювання уроку в музеї.
Партнерами форуму є Національний Центр «Мала академія наук України», Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків
Он-лайн реєстрація відкрита до 1 березня 2017 року. Кількість місць на кожну секцію обмежена. Учасники самостійно покривають витрати на проїзд до місця проведення заходу.
Контактна особа - Катерина Носко, noskokaterina@gmail.com

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”