Місто професій - новий формат профорієнтації дітей

https://voipoppdn.blogspot.com/

7 жовтня 2017 року працівники кафедри управління та адміністрування КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» брали участь у заході в межах міжнародного проекту «Місто професій».  На Європейській площі м. Вінниці фахівці навчали діток різних професій. Кожен міг спробувати себе у ролі пожежника, або лікаря, продавця, або фармацевта, стоматолога, або будівельника.
Працівники кафедри розробили різновікові завдання які дають можливість формувати в дітей основи управлінських компетенцій.
Так, для найменших учасників було запропоновано таке завдання:
У притулку для тварин зібралось багато бездомних песиків. Всіх їх треба нагодувати. Їжа для собак у притулку надається у вигляді банок з консервами (шашки) і кожному песику належить 1 банка консервів. На малюнку схематично зображено миски (кружечки), коло яких сидять песики. Покладіть до кожної мисочки (кружечок) стільки консерв (шашок), скільки буде достатньо, щоб нагодувати кожну окрему групу собак. 


Діти складають стопки шашок перед кожною групою песиків, відповідно до їх кількості.
Таке завдання сприяє формуванню у дітей вміння планування та розподілу необхідного забезпечення у залежності від потреб споживача, що є невідє’мною частиною компетентності сучасного управлінця.
Для трохи старших (4-5 років) діток вказане завдання отримувало такий розвиток: коробочка від шашок перетворювалась на вантажний «автомобіль». Ми домовились із дітьми, що кузов «автомобіля» може утримувати лише 8 шашок одночасно. І треба таким чином прокласти дорогу від складу консервів (шашок) до кожної групи собак так, щоб «автомобіль» проїхав найменший шлях.
Крім того, маленьким учасникам заходу пропонувалось відсортувати складені шашки таким чином, щоб «консерви» утворили зростаючу, або спадну послідовність, побудували 3-D стовпчикову діаграму.
Такі завдання дають можливість формувати навички оптимізації прокладання шляхів переміщення, що сприяє формуванню логістичних компетенцій майбутніх управлінців.
Для старших дітей (7-11 років) було заплановано завдання пов’язане із розв’язуванням класичної логічної задачі «про вовка, козу і капусту», або «про зерно, курку та лисицю».
Зокрема, можна розповісти таку історію: одного разу чоловік приїхав човном на поле і зібрав пшеницю, яка там виросла. У кущах побачив курку, яка звідкись втекла, посипав на землю пшениці, підманив птаху та піймав її. Пізніше, чоловік задрімав у тіньку, а курку прив’язав поруч. Прокинувшись він побачив як до курки підкрадається лисиця. Кинувся він на неї і теж упіймав. Але тепер перед ним постала важка задача. У човен поміщаються одночасно лише двоє – чоловік і ще щось (зерно, курка, або лисиця). При цьому потрібно враховувати, що якщо на березі залишиться лисиця та курка, то лисиця з’їсть курку, а якщо зерно і курка, то курка з’їсть зерно. Допоможіть чоловіку перевезти курку, зерно та лисицю так, щоб не втратити нічого із здобутого.
 Аналогічно із козою, вовком та капустою.
Дитина має розв’язати логічне завдання, під час якого візуалізує свої дії, возячи на човні відповідних персонажів. Таке завдання також спрямоване на формування логістичної компетентності майбутнього управлінця.
Формуванню базових та професійних компетенцій сучасного управлінця спряє навчання, яке може бути реалізоване на базі КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування». Академія запрошує на навчання за ступенем вищої освіти «бакалавр» та «магістр». На базі повної загальної середньої освіти вступ за результатами ЗНО: українська мова (обов’язково), історія України, географія, або іноземна мова (за вибором абітурієнта), форма навчання денна та заочна, термін навчання 4 роки. На базі диплома кваліфікованого робітника за результатами фахового випробовування, форма навчання денна та заочна, термін навчання 3 роки. На базі диплома молодшого бакалавра за результатами фахового випробовування, форма навчання денна та заочна, термін навчання 2 роки.
Набір на навчання у магістратурі проводиться на основі диплома бакалавра, спеціаліста, або магістра за результатами фахового випробовування, форма навчання денна та заочна, термін навчання 1, 5 роки.
Більше інформації про навчання у академії можна отримати за посиланням: http://metodokaf.blogspot.com/






Використані ресурси:
https://lh3.googleusercontent.com/UQ7Pa9daPyaxB0WvfTYwPX0fW61ejdVP1SVDERMM9k28sSmJ88bL2IJpPYA9IgAQ5PTunA=s93

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”