Запровадження тематики ґендерно орієнтованого бюджетування до системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування


16 – 17 квітня 2019 року в м. Житомир відбувся тренінг щодо запровадження тематики ґендерно орієнтованого бюджетування до системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Учасниками якого були завідувач кафедри управління та адміністрування Надія Василенко та начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Костянтин Герасимюк.


Захід організовано НАДС, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки та сприяння Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та проекту «Ґендерне бюджетування в Україні».

З вступним словом до присутніх звертався перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій, який у своїй промові підкреслив, що курс європейського вектору розвитку України передбачає утвердження ґендерної рівності як у суспільстві загалом, так і в системі публічного управління та державної служби зокрема. 

Крім того, він зазначив, що особлива роль в процесі інтеграції ґендерних підходів в діяльність державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування відводиться системі підвищення кваліфікації, тому важливо розвивати та реалізувати успішні практики ґендерного бюджетування з метою набуття навичок та їх використання.

Національна експертка проекту «Ґендерне бюджетування в Україні» Оксана Кисельова зауважила, що навчання з проблем ґендерної рівності та ґендерно орієнтованого бюджетування для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування стало можливим завдяки співпраці НАДС з проектом, який вона представляє та Представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні.




Учасники тренінгу дізнатися про міжнародний та вітчизняний досвід впровадження ґендерно орієнтовного бюджетування та обговорили питання включення вище зазначених тем до навчальних програм системи підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Підготовлені тренери допоможуть в реалізації політики ґендерної рівності в органах державної влади та місцевого самоврядування.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”