Експертна зустріч у форматі світового кафе на тему "Освіта дорослих у Вiнницькiй областi"

зав.кафедри Надія Василенко та старший викладач кафедри управління та адміністрування Сергій Пойда відвідали 15 листопада освітній захід на тему "Освіта дорослих у Вiнницькiй областi" у форматі Світового кафе (world cafe), яку організував Центр Поділля-Соціум у колаборації з DVV International Ukraine

Серед учасників заходу представники закладів освіти м. Вінниці, студенти, люди, які які розвивають систему неформальної освіти в Вінниці і закладають основи для її розвитку у контексті повоєнного відновлення України.
Метою заходу було розкрити важливість існування центрів освіти дорослих в громаді; розуміння рiвня впливу неформальноï освіти дорослих на процеси розвитку громади; визначення перших нагальних кроків до підсилення неформальної освіти дорослих в громаді.
В ході зустрічі організатори висловили припущення, що неформальна освіта відіграє ключову роль в контексті протидії негативним наслідкам війни і вже зараз потрiбно напрацьовувати механізми та iнструменти, які дозволять ключовим гравцям скористатись усіма можливостями, які стануть доступними після перемоги у війні.
Альтернативний формат обговорення питань у групі - це напрочуд ефективний метод створення діалогу. Акцент робиться на спілкуванні між учасниками і на продукуванні нових думок та ідей. Саме тому важливо вивчати та досліджувати успішні кейси, в тому числі у сфері неформальної освіти.

Присутні мали змогу поспілкуватися з одним із засновників інтелектуальної гри Світ Громад Tарас Тимчук.
"З першого раунду обговорень зрозуміло, що стоїть за успіхами Вінниці у різноманітних рейтингах. Наприклад, учасники говорили про муніципальний університет - постійну прокачку муніципальних управлінців, неперервність змін, розвиток "корпоративної" управлінської культури, зулучання громади до розробки та обговорення муніципальних політик і стратегії 2030." - такий висновок зробив гість після активної зустрічі.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чи може вчитель піти у відпустку отак посеред навчального року

Положення про батьківські збори

Привітання з отриманням дипломів “магістра”